Zaniklé středověké osady

Řemesla a každodenní život

Moderátoři: Maršálek, Bestian, Heinrich von Rheinhausen

Rab
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Rab »

No to je právě obrovský problém, na kterém pořád ztroskotává má snaha o stavbu nového skanzenu :( Chybí mi stále vhodný pozemek... aby místo nebylo rušeno současnou výstavbou, přitom bylo dopravně dostupné, v blízkosti vodoteče a el. sítě a taky pokud možno jihozápadně, západně či jižně od Prahy asi cca do 100 km... Už jsem tu před časem dával výzvu, kdyby někdo o nějakém šikovném pozemku věděl, stále platí odměna za tip, který vyjde, ve výši 10 tis. Kč :wink:
Pike
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Příspěvek od Pike »

Jozefe, psal jsem Ti včera SZ, četls ji?
Ronšperk
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Ronšperk »

rab píše:No to je právě obrovský problém, na kterém pořád ztroskotává má snaha o stavbu nového skanzenu :( Chybí mi stále vhodný pozemek... aby místo nebylo rušeno současnou výstavbou, přitom bylo dopravně dostupné, v blízkosti vodoteče a el. sítě a taky pokud možno jihozápadně, západně či jižně od Prahy asi cca do 100 km... Už jsem tu před časem dával výzvu, kdyby někdo o nějakém šikovném pozemku věděl, stále platí odměna za tip, který vyjde, ve výši 10 tis. Kč :wink:
Něco jako tohle? :wink:
Obrázek
Honor supra Vitam! Obrázek
Rab
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Rab »

Díky, ale připadá mi to malé (teda jestli je to ta zakroužkovaná plocha), na dohled je nějaká farma či co a vodu taky nevidím :(
Ronšperk
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Ronšperk »

Jak velkou plochu tak potřebuješ. Zkusím se podívat.

(Na téhle louce děláme táboření. :wink: Je komplet obrostlá lesem, tak i když jsme v podstatě kousek od obce nevidíme ji.)
Honor supra Vitam! Obrázek
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Wothan »

Rab: je to problém, já jsem hledal pozemek pro Curii několik let - když už jsem našel vhodnou lokalitu bez rušivých elementů, tak to buď vlastník nechtěl prodat, nebo to tehdy ještě patřilo pozemkovému fondu a ten ještě pozemky neodprodával. Ostatně když jsme začali stavět taky to místo bylo lepší - bez větrných elektráren a stožárů vysílačů mobilních operátorů, ale to si holt člověk nevybere.
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
Rab
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Rab »

Ronšperk: Ideálně 3 - 4 ha, aby byl prostor na rozvoj, ale do začátku může být i menší, ne však míň jak 1 ha. A samozřejmě může být i větší, limit je pak dán cenou. Podmínkou je však ta vodoteč nebo rybník přímo na pozemku či těsně u něj...
Wothan: Jo, těch pozemků jsem už viděl spoustu, prošel je, zjišťoval jejich vlastníky a jednal s nimi, je to pakárna, hlavně na katastrech (pořád jsou digitalizované jen některé a dohledat vlastníky je horor), jenže zatím to vždycky skončilo převážně na tom, že z pěti majitelů tři souhlasili a dva se šprajcli... Zvláštní je, jak je ta půda u nás rozkouskovaná - jedno malé políčko patří klidně i deseti lidem...
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Wothan »

Tak to je klasika - taky různé dědické podíly, restituce apod. Jindy zase potřebuješ zcelit větší množství menších parcel patřících různým vlastníkům a jako na potvoru ti to někteří prodají a někteří ne, takže výsledkem je územní paskvil se špatným přístupem apod.
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.