Hry

Duchovno, víra, věda, umění

Moderators: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab

Jura
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Jura »

možná ještě starší :D pravidla jsou vcelku jednoduchá , akorát si už na ně nemohu vzpomenout, neboť jsem to hrál zhruba před 6 lety a furt si nemohu dokopat si tuto hru znovu pořídit....
Bryennios
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Bryennios »

Nasel jsem neco co je interpretovany jako kriket - je to kresba odnekud z Anglie, 12. stoleti

http://www.curiavitkov.cz/~pavel/obrazky/kriket.jpg
melkel
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by melkel »

Sorsha wrote:Tak jsem konečně přišla na to, co jsme si to přivezli z Německa za hru. (Na Wothanburgu jsme ji pracovně nazývali Špalkovaná.) Ve skutečnosti pochází ze Švédska, jmenuje se KUBB a pravděpodobně ji vymysleli Vikingové. Po celém severu, ale i v Americe, se v ní pořádají turnaje, hlavně na různých mezinárodních srazech Vikingů. Takže pilně trénujte, ať máme pořádnou českou reprezentaci. :)
Na Čase vlků se ukáže, co kdo umí! Nemůžem si to nechat ujít, takže vyhlašujeme historicky první turnaj v této hře. :mrgreen:
Pro bližší info doporučuji například stránky http://www.vmkubb.com/vakueng.htm
Tak nezapoměňte včas vyhlásit společná pravidla, jak velká mají být družstva a tak :-) A cenu pro nás jako vítěze....
Anwend Zůl

Post by Anwend Zůl »

Sorsha wrote:Těší nás váš zájem pánové, hlavně o to vítězství, :D ale zatím jsou to jenom řeči. Například o Hitinenech mám zprávu, že už začali pravidelně 1x týně trénovat, na což berem větší ohledy, protože si nemůžeme dovolit na "naší" Kouřimi prohrát. 8)

Co se týká společných pravidel. Minulý týden jsem je přeložila do češtiny, takže teď už zařídím jejich umístění na web. Pak sem hodím link. Je tam pár změn, takže pak doporučuju přečíst.
Tak jak to s těmy pravidly vypada? nemohla by jsi mi je případně poslat na mail? Nebo by mě aspoň zajímalo jestli mají mít kolíky nějaký určitý průměr a výšku. Dík za odpověď.
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Wothan »

To netuším - hýdým z njakých kde je velká masa kostí mezi vnější částí a dutinou uvnitř. Já bych je asi spíš dělal z konců parohů.
melkel
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by melkel »

Kdepak, hrací kostky se většnou dělaly z páteřních obratlů.
melkel
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by melkel »

pokud vím vepřová, takže si hlídej záda .-)
Jura
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Jura »

Borivoj
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Post by Borivoj »

Neslyšeli jste náhodou někdo u hře Trik-trak?
Mělo by to být známé přibližně od 11.s. a měly by to být nějaké kostěné destičky.
Mrkvoslav

Post by Mrkvoslav »

Trik - trak je jiný název pro "Vrchcáby" (Vrhcáby vs. Vrchcáby - více viz. http://www.jirivit.com/backgammon/comme ... 2003111801 ), Backgamon atd... Takže ty kostěné destičky budou buď pole na hrací desce a nebo, a to spíš, hrací kameny (popř. kostky)...