Závěs kotlíku
Moderátoři: melkel, Joe, Wothan, Alexandr, Knecht, Raiden, Maršálek, Viktorie, Kain
-
- Stálý přispěvatel
Jo jo, v nouzi nebo v nutnosti se dá použít naprosto cokoli. Jen mi přijde divné to řešit nouzově když už se na místo nějak dopraví ten velkej kotlík. Ten se totiž zřejmě nenesl na zádech a tudíž bylo ve voze nepochybně místo na další příslušenství, nádoby apod. A u menších kotlíků které by se nést na zádech nebo u sedla snad daly je zase závěs na trojnohu trochu přehnané řešení - tady si lze vystačit s mnohem jednodužším řešením klidně s jedním klackem a podpěrou ála ten tramping.
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
-
- Stálý přispěvatel
Přesně tak. Mne zaujal ten hřeben. Přesně to totiš máme ve výbavě také (několik lidí doslova) i když menších rozměrů, a já sám mám podobný s dírkama na posun. Nenapadlo by mne, že to je tak staré, ale to je to blbé podceňování předků
Máme i jiné udělátka, jako jsou Mexické rožně, které mají universální použití (dá se z nich sestavit trojnoha, rošt a nebo se použijí jako klasický rožeň). Přitom jde jen o 3 železné tyče s okem na jednom a hrotem na druhé staně. Dalším modelem jsou vlstně ohřívadla na dřevěné uhlí, na kterých se ale vařilo také jako na kamnech.
Ale jak píšeš, ano, i u nás se přepravovali mnohé věci na vozech a pak se tahalo do divočiny ledacos - včetně postelí, truhel apod.
Brigády měli i své kuchaře s komplet pojízdnou kuchyní se vším co kní patří. Proto jsou i u nás známé velké kotle a různá podobná udělátka, včetně vybavení jako jsou vařečky, sýta apod. a v tomto případě se řetěz běžně používal (navíc my jsme sebou řetěz tahali - a to ne jeden - používal se k připevnění pasti. Ba i polní kovárna se vozila 

Ale jak píšeš, ano, i u nás se přepravovali mnohé věci na vozech a pak se tahalo do divočiny ledacos - včetně postelí, truhel apod.

Joe M.
-
- Stálý přispěvatel