Lítali opravdu nazí?

Vojenství a vše co s tím souvisí

Moderátoři: Trubadix, Wothan, Alexandr

Tristan
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tristan »

A dalším problémem je obuv :?

Myslíte, že by se na kelty hodily obyč krpce???

Nebo toto?? (myslím ty spodní špičate ,,střevíce")

Obrázek
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Wothan »

Pro Kelty nevím, ale pro Germány ano - ve Schlettem takové rekonstrukce bot z doby římských jsou a našel bych nějaké pozůstatky podobné primitivní obuvi i na nohou mumií z bažin a rašelinišť v tehdejší Germánii. Zkusím to projít, bude-li zájem, ale nejsou to Kelti.
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
Tristan
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tristan »

Wothan: znáš nějaký keltský boty, který by na kelty na 100% seděli do všech keltských období???(teda jestli jeňějakej univerzál) :biggrin:
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Wothan »

Neznám, to asi Křižák, já se Kelty vlastně nikdy moc nezabýval, jen těmi Germány.
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
JARWIKS
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od JARWIKS »

Jen jsem trošku něco prolezl...no nevím nakolik jsem se strefil, neb jsem to nepřekládal bo moje nemčina je katastrofální...

http://hassiaceltica.de/forum/wbblite/t ... 0ec&page=1
- Jsou tam hlavně nějaké "rekonstrukce", ale fakt nevím bo říkám nepřekládal jsem... forum je nicméně velmi obsáhlé.

Zde je nějaký "výjev"

http://hassiaceltica.de/forum/wbblite/t ... 879a45d0ec

A zde fotka z nějaké výstavy - různé kr ... 5261280578
Naposledy upravil(a) JARWIKS dne čtv 21. srp, 2008 18:43, celkem upraveno 2 x.
"Nesnažte se opít trpaslíka notorika a do mrtva se zpijte jen tehdy, když je na blízku někdo, kdo vás může pohřbít."
sroub
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Příspěvek od sroub »

Wothan píše: ....Zkusím to projít, bude-li zájem....
Bude zájem, velikej zájem, dělám germána z doby markomanskejch válek a dobrejch informací neni nikdy dost.... :)
Non multi, sed multa
Tristan
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tristan »

a co takhle krpce z halštatské doby???
Pavel
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

.

Příspěvek od Pavel »

Tristan píše:a co takhle krpce z halštatské doby???
Něco se našlo v solných dolech v Rakousku, musím najít tu knížku z Bad Dürrnbergu - Halleinu.Je to sice německy, ale maj tam pěkný rekonstrukce nálezů.Až jí najdu, tak bych Ti nějaký okopírovaný fotky můžu poslat.Kdyžtak mi pošli SZ.A co vím, tak maj i něco v ICKK v Nižboře.
Go n-éirí an bóthar leat!
JARWIKS
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Re: .

Příspěvek od JARWIKS »

Pavel píše:
Tristan píše:a co takhle krpce z halštatské doby???
Něco se našlo v solných dolech v Rakousku, musím najít tu knížku z Bad Dürrnbergu - Halleinu.Je to sice německy, ale maj tam pěkný rekonstrukce nálezů.Až jí najdu, tak bych Ti nějaký okopírovaný fotky můžu poslat.Kdyžtak mi pošli SZ.A co vím, tak maj i něco v ICKK v Nižboře.
No tak to jsou ty krbce na jednom z linků na předchozí straně. Bohužel autorka k tomu nevyfotila popisky z výstavy, takže jsem jenom věděl, že jde o nález z Dürrnbergu, podle titulku fotoalba. Kdybys k nim našel nějakou dokumentaci bylo to velmi hezké :wink:
"Nesnažte se opít trpaslíka notorika a do mrtva se zpijte jen tehdy, když je na blízku někdo, kdo vás může pohřbít."
KŘIŽÁK
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od KŘIŽÁK »

Jo,ten odkaz na fórum je hezkej,samý známý tváře :)
Ty rekonstrukce jsou vesměs Hallstat a časný latén.Ovčem jde o dost i na tu dobu primitivní obuv kopáčů soli-mimochodem od nich je taky hezký batoh a pár čepic.Mám CD s fotkama rekonstrukcí starověké obuvi (autor Michel Comte )o které je nějaký doklad-jenže např střední latén je zastoupen velmi bídně-většina bot jsou navíc krpcoidní sandály :( Nejpoužívanější jsou ty první krpce,doklad je z germánie ,ale i z Itálie.Dají se(co zbývá)použít na celý latén.Dovnitř asi fusekli z plsti(doklad není) a v dešti dřevené podrážky(přivazovací.doklad Caesar a orig. v muzeu v Champagnole,jsou galorománské)
Chystám výtah oblečení,doplňků atd na stránky legio X(jestli to budou chtít)mám fotky,obrázkyatd.tak vyčkej týden :wink: )Jinak jsou "kelti"co se oblečení týče směs hypotéz a kompromisů.Takže dotazy na pouzdra nožů,tašky,detaily a střihy oblečení je problematické zodpoědně zodpovídat.něco je,ale žalostně málo :cry:
JEDEN BŮH NIKDY NESTAČÍ..