Ochrana rukou (nejen)
Moderátoři: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Tedy, nevěřte tomu, že ruka za štítem je v bezpečí. Zrovna předevčírem jsem přes ni utrpěl ránu, která mi nejspíše naštípla palec. 

Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita
-
- Stálý přispěvatel
Ruka za štítem může být celkem často v nebezpečí. Třeba řetězový biják se s oblibou "zlomí" přes hranu štítu a práskne zevnitř přes ruku.
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
-
- Stálý přispěvatel
Sekera zahákuje a sklopí štít, útočník seká na odkrytého obránce...tahle šla omylem přes palec a přiklepla mi ho k madlu štítu. Naštěstí podélně, jít napříč, jistě křupne.
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
musím říct že jsem měl větší štěstí než tady Boza...mně protivníkův štít jen rozbil dásnaBoza píše:Po zkušenosti z Času vlků uvažuju o chrániči na zuby, protože sousedova okovaná mandle mi vytvořila docela neestetickou mezeru (sice jenom uštíplý roh, ale bohužel zuby nedorůstají)

vyrobil jsem si taky plstěné palčáky a nemohu si stěžovat..používám jen na levačku (aby mi štít nepodřel ruku) protože sekyra v n rukavici docela klouže a není v tom cit...ale jinak je v nich parádní teploučko (někdy až mocJARWIKS píše:Nevím jestli jsem psal. vyrobil jsem si palčák z vlněného rouna. Na zimu výborná rukavice, na boj k ničemu. Palec nejde pořádně zohnout, a to jsem ho 2 promastil sádlem na změkčení.

-
- Občasný přispěvatel