Zločin a trest za války třicetileté

Moderátoři: Knecht, Raiden

Spící Medvěd
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Spící Medvěd »

Olaff píše:Jan Steen, nazov obrazu neviem, ale odhadujem ta na Zlocin a trest... :twisted: http://history.wisc.edu/sommerville/367 ... /quack.jpg
Mno, spíš mi to připadne jak " Návštěva zubaře "
Olaff
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Olaff »

To ano... Ale trhali ti niekedy zub? Odmena to rozhodne nie je. A ked uvazime, ze v tom case najskor umrtvovacie injekcie neboli... :twisted:
"Na světě je zavedeno, že spousta hloupých si hraje na chytré. Z chytrých, kterých je na světě nedostatek, jen ti nejchytřejší si hrají na hloupé." Jan Werich

http://tricitka.brodec.org/
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

žabaři - já si vytrh zub kombinačkama - sám - v práci :badgrin:
Joe M.
Olaff
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Olaff »

Ou... Tak v tom pripade =D> :wink:
"Na světě je zavedeno, že spousta hloupých si hraje na chytré. Z chytrých, kterých je na světě nedostatek, jen ti nejchytřejší si hrají na hloupé." Jan Werich

http://tricitka.brodec.org/
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

No ona to je spíš ukázka totální zoufalosti :? Bolelo mě to tak, že jsem si řek, že horší už to být nemůže - a měl jsem pravdu. Šlo to lépe než jsem čekal a úleva byla značná :badgrin: Mimochodem mne inspiroval jeden obraz z baroka kde kovář rval zub sedlákovi :biggrin:

Jo a abych nebyl za úplného blba, tak situace byla taková, že byla sobota a byl jsem ve službě a nikdo se nenašel, kdo by mne vystřídal a vidina že bych to měl vydržet až do pondělí rozhodla. Bralo mě tu už 3 dny a vůbec jsem ty 3 dny nespal - byl už jsem jak sfetovanej a doslova na pokraji zhroucení :(
Joe M.
kascha
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od kascha »

Oceloví Chlapi! Dete do toho prsama 8-[
Wir wollen in Beifall untergehen ..
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

U mě to byl tehdy zánět jako prase :twisted: Ono to nebylo poravé - ten problém byl prostě v tom, že zubař a ani kovář nebyl po ruce a hlavně nebyla ani šance někoho takového najít. Když jsem pak po 5 dnech dorazil ke své zubařce na doléčení, a vyprávěl j to, tak to bylo poprvé, kdy jsem viděl zubaře zblednout :lol: Říkal jsem si vole, horší bolest to už být nemůže a třeba to pak už tak bolet nebude. A bylo to tak. Nicméně jsem musel slíbit, že už to dělat nebudu :wink:
Co se kovářů týká, tak pokud s tím řemeslem někdo přišel do kontaktu, tak ho to trhání nebude překvapovat, protože v kovařině se používá řada kleští, a některé jsou pro trhání přímo jako stvořené. :badgrin:
Joe M.
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

na to měli chirurgi - pardon mistry práva útrpného :wink:
Joe M.
Lenka
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Lenka »

Co se kovářů týká, tak pokud s tím řemeslem někdo přišel do kontaktu, tak ho to trhání nebude překvapovat, protože v kovařině se používá řada kleští, a některé jsou pro trhání přímo jako stvořené. :badgrin:[/quote]

Mimochodem ke kováři se nechodilo jen trhat zuby, ale taky třeba napravovat zlomené kosti. Ke kovářce pa s ostatníma neduhama pro bylinky. Takže kovárna, to byla taková malá ambulance a spíš se tam napravovalo, co mistr práva útrpného způsobil. :wink:
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

Mistr práva útrpného měl za povinnost podezřelého opět napravit, tak že nebylo třeba kováře navštěvovat. :wink:
Joe M.