Možná se mi konečně povede sehnat výrobce skleněných gombíků na VM (několik předchozích pokusů zkrachovalo) a rád bych věděl jestli by o ně byl větší zájem a do jaké částky byste šli. pokud zájem nebude, objednám si jen pro svou potřebu, jinak můžu zkusit větší zakázku. Zatím mi ale nepište konkrétní objednávky, je to ve fázi jednání. Stačí když sem hodíte orientační počet pro skupinu a +- částku do jaké byste šli.
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
S výrobou gombíků ze skla není až takový problém, já jsem dokonce několik párů jako ukázku vlastnil a možná ještě někde jsou (včetně ochotné sklářky). Větší problém je z nošením, to už si plánujěš pořizovat děti? Já se s nima totiž setkal pouze v hrobech dětí a "dospívajících" dívek. Ale u nikoho dospělého jsem je v hrobě nepotkal... Pokud takové nálezy jsou někde hojné tak se rád nechám poučit a pak je najsu a na něco je našiju
Opakuji dotaz. Má někdo nějaký nález skleněných gombíků v hrobě dospělého člověka. Letecky jsem se po tom mrknul a opět samé děti a nebo opravdu mladé holky. Pokud nic neseženu tak si budu muset asi pořídit ještě jednu ženu která by je unosila
No asi nemá, když ti nikdo neodpovídá Já se taky setkal s tím, že jsou jen v dětských a možná ženských hrobech, stejnou otázku jsem řešil před dvěma třema rokama, bohužel se stejným výsledkem...
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.