Bezpečná munice na bitvách
Moderátoři: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab
-
- Stálý přispěvatel
A proč ne šutrama? Střílelo by se v konkrétní okamžik ve scénáři, takže by se jedna strana kryla štíty. A dostat překvapivou bramborou do ksichtu při nekašírované střelbě je stejné jako pěstí a nadšený bych stejně nebyl...
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Kaine, že zrovna Ty jsi už zapomněl, že ani koza zasažená padančetem nepadá omráčená k zemi...
(přitom syrové jablko je tvrdší než vařená brambora). Přímý zásah do nechráněné části těla čímkoliv o nezanedbatelné hmotnosti není příjemný nikdy. Na loňském Wothanburgu jsem viděl, jak chlapík dostal z deseti metrů eurošípem mezi oči. Sesul se v šoku, pár minut nebyl ničeho schopen, ale jinak se mu nic hrozného nestalo. Podobně, dostat průměrnou bramborou do nosu taky nebude žádné terno, ale kdybychom měli odbourat všechny jauvajsové okamžiky, museli bychom bojovat pavími pery 
Chomi a Trubadix říkali, se brambory do lidí se kdysi zkoušely na Libušíně a žádný průšvih nevznikl.
Klidně jako pokusného králíka na Modré obětuji sebe i svou drahocennou něžnou polovičku (ehm, tedy po jejím laskavém svolení
).

Chomi a Trubadix říkali, se brambory do lidí se kdysi zkoušely na Libušíně a žádný průšvih nevznikl.
Klidně jako pokusného králíka na Modré obětuji sebe i svou drahocennou něžnou polovičku (ehm, tedy po jejím laskavém svolení

-
- Stálý přispěvatel
Není to pokus o humor, podle mě by to za pokus stálo. Štít to neprorazí a byl by to i dobrý zvukový efekt.
Nu dobrá, já se obětuji jako ostrostřelec, už se potvrdilo, že se mezi kozy i do nich trefím...ehm...to zní krapet dvojsmyslně
A protože budou zbroje a štíty, mohli bychom zkusit i ty šutry do štítové hradby. Možná se ukáže, že to vypadá blbě, ale proč to nezkusit...
Nu dobrá, já se obětuji jako ostrostřelec, už se potvrdilo, že se mezi kozy i do nich trefím...ehm...to zní krapet dvojsmyslně

Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita
-
- Občasný přispěvatel
-
- Občasný přispěvatel
-
- Občasný přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Nemyslím si že by to bylo s kamením bezpečné a jako pořadatel bych byl samozřejmě proti. Ale důvod proč jsme zrušili kašírovanou lukostřelbu a řešili co nejbezpečnější šípy byl v tom že tenhle blbej přístup nás vzdaloval historii - jednak vizuálně (prostě to bylo už na pohled naivní a nesmyslné i pro oko laika) a jednak i co do taktiky, použití a nakonec i co do zábavy - lučištníky to hádám moc nebaví.
Kdybych byl prakovník metající prakem kašírovaně šutry, nebavilo by mně to - bál bych se že někoho náhodou stejně blbě trefím, musel bych metat záměrně tak abych se netrefoval a ještě kašírovaně...nevím, to už ty brambory jsou lepší cesta, dokud nepadneme na nějaké vhodnější řešení.
Kdybych byl prakovník metající prakem kašírovaně šutry, nebavilo by mně to - bál bych se že někoho náhodou stejně blbě trefím, musel bych metat záměrně tak abych se netrefoval a ještě kašírovaně...nevím, to už ty brambory jsou lepší cesta, dokud nepadneme na nějaké vhodnější řešení.
-
- Stálý přispěvatel
Fachman: To musíš umět.
Ostatní: No a kde to skončí? Europšípy, gumová kopí, vařené brambory nám budou létat do úst. Co plastové meče a sekerky? Já myslím, že když se ta brambora hezky žlutě rozprskne o štít, vzdálíme se historii ještě o kousek dál. To už divák spíš pochopí, že se kryjeme před prakovníkama štíty...a že prakovníci přestanou házet, když se jejich vlastní pěšáci dají do útoku. Šikovný scénář to jistí.
Ostatní: No a kde to skončí? Europšípy, gumová kopí, vařené brambory nám budou létat do úst. Co plastové meče a sekerky? Já myslím, že když se ta brambora hezky žlutě rozprskne o štít, vzdálíme se historii ještě o kousek dál. To už divák spíš pochopí, že se kryjeme před prakovníkama štíty...a že prakovníci přestanou házet, když se jejich vlastní pěšáci dají do útoku. Šikovný scénář to jistí.
Pravoslav, Orcae Ita
-
- Stálý přispěvatel
Ty brambory nejsou IMHO dobré řešení. Šutr, který se rozplácne o štít, nebo zasviní zbroj mi prostě nesedí. Kameny do bitev se mi nelíbí, náhoda je blbec a stát se může cokoli, ale zkusit si to - proč ne.
Možná že jsou brambory ekologičtější, než zmuchlané noviny se škrobem, ale není problém to po bitvě vysbírat stejně jako šípy. Pochybuju, že zapomenutý eurošíp (korek, kobercovka) se v trávě rozkládá kratší dobu jak noviny.
Možná že jsou brambory ekologičtější, než zmuchlané noviny se škrobem, ale není problém to po bitvě vysbírat stejně jako šípy. Pochybuju, že zapomenutý eurošíp (korek, kobercovka) se v trávě rozkládá kratší dobu jak noviny.
Není Boha kromě Boha a Ježíš je jeho prorok.