3. ročník LH srazu

Moderators: melkel, Raiden, Maršálek, Alexandr, Knecht, Wothan, Viktorie, Kain, Joe

User avatar
Mokohtavenotaxe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel
Posts: 254
Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
Location: Ústí nad Labem

Post by Mokohtavenotaxe »

Řeknu vám velké tajemství - stala se malá chybička, bez ní by ty "klky" nebyly zelené, a taky odér by nebyl tak markantní. ;)

Ale i s tím to šlo. :twisted: O to víc to bylo LH, né?
Bobr
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel
Posts: 341
Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00

Post by Bobr »

a to tajemstvi je, ze sis myslel ze je LH sraz o 4 tydny driv a tak se bachůrek stihnul trosku zkazit?
Ósnjallur mađur
hyggst munu ey lifa,
ef hann viđ víg varast;
en elli gefur
honum engi friđ,
ţótt honum geirar gefi.
rabi
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel
Posts: 371
Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
Location: Těšín

Post by rabi »

Snědl jsem polévky z bachoru vrchovatý talíř a nedostavily se žádné vedlejší účinky. Jednou na vandru jsme dělali na pánvi okořeněné moučné červy s čerstvou paprikou. Přál bych vám vidět ten tanec červů, když se ocitli na rozpálené pánvi. :mrgreen: Nejprve se házelo kostkou, kdo začne, ale pak se jedlo bez pořadí :p Více opečené kousky chutnaly jako brambůrky :mrgreen:
Métá?xestse Ohnéssese
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel
Posts: 250
Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
Location: Pečky

Post by Métá?xestse Ohnéssese »

Bobr wrote:a to tajemstvi je, ze sis myslel ze je LH sraz o 4 tydny driv a tak se bachůrek stihnul trosku zkazit?
Ne 4 týdny, ale 4 dny... holt na jatkách se poráželo ve čtvrtek :?
Ale mám tolerantní manželku, takže celou dobu byly v lednici...
a následky nikdo neměl žádný, takže žádný problém ne?

A Bobře, nerejpej. stačí že rejpeš v jinejch obdobích :twisted:
Hó?ótóva nahtsevoneotse, nestseohkesáa? éveévanéhéme.
Hévéése
Bobr
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel
Posts: 341
Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00

Post by Bobr »

tohle je spolecne tema ne? :-&
no jo mlcim pokus o vtip nevysel...
Ósnjallur mađur
hyggst munu ey lifa,
ef hann viđ víg varast;
en elli gefur
honum engi friđ,
ţótt honum geirar gefi.
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel
Posts: 5492
Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
Location: Liberec

Post by Wothan »

I kdepak, teď teprve hádám začne :badgrin:
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
Ondra
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel
Posts: 148
Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
Location: Lopeník

Post by Ondra »

Vyvar z bachoru bych ohodnotil jako jedly. Holky co pak rikali ze jim i chutnal si ho v pulce jidla osolili. Ono jist maso a vnitrnosti uplne neslane je pro nasi hubu preci jen trosku rana pod pas.

Priste vic normalniho masa do bachoru(vim, vim, normalni maso je drahe:-( a min sleziny a bude to basta. Takove kusy sleziny, to na me bylo moc :wink:
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel
Posts: 5492
Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
Location: Liberec

Post by Wothan »

Tu slezinu jsem taky nějak nedal, ale řekl bych že játra, ledviny, srdce...i z těch vnitřností se dá lecos s chutí zbodnout. Ale s tou solí máš recht, taky jsem musel solit. Asi bych to snědl i bez toho, taková tragédie to zase nebyla, ale chuťově to s tou solí prostě je výrazně lepší.
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
User avatar
abaddon
Site Admin
Site Admin
Posts: 2015
Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00

Post by abaddon »

ja sem k tomu pristoupil tak ze kdy zase jindy bych to ochutnal... a clovek by mel zkusit vsechno... takze proc ne ;-)
Your freedom will grow each time you say: No!
User avatar
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel
Posts: 1031
Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
Location: Praha

Post by Joe »

Nesolené to pravděpodobně bylo právě z důvodu LH. Indiáni moc sůl nepoužívali. :wink:
Joe M.
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel
Posts: 5492
Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
Location: Liberec

Post by Wothan »

Jo to tam všechno kluci říkali, proto jsme to nejdřív zkusil jen tak, ale když pak přinesli sůl, neodolal jsem a posolil si to, bylo to přece jen lepší.
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
User avatar
Mokohtavenotaxe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel
Posts: 254
Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
Location: Ústí nad Labem

Post by Mokohtavenotaxe »

Wothan wrote:Jo to tam všechno kluci říkali, proto jsme to nejdřív zkusil jen tak, ale když pak přinesli sůl, neodolal jsem a posolil si to, bylo to přece jen lepší.
Sůl (i cukr pro jiné pokrmy) tam byla k dispozici od začátku. Známe přeci naši rozmlsanost. :wink:

Ještě jsme mohli vyzkoušet osolit popelem, ale nevím nevím, jestli by to zvládli i ti "odvážní". :twisted:
User avatar
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel
Posts: 1031
Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
Location: Praha

Post by Joe »

Lepší je střelný prach :wink: . Je zajímavé, jací jsme co se slanosti týká závisláci :wink: Já to použil (prach) už několikrát, a to ne proto, abych byl LH, ale neb. jsem sůl zapoměl a než abych to jed neslaný, tak radějí jsem to jídlom znechutil tím prachem a sežral :badgrin: Sůl to sice není a nadšený jsem tím nebyl, ale jak se říká, lepší než drátem do oka, tedy v tomto případě lepší než neslané :twisted:
Joe M.
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel
Posts: 5492
Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
Location: Liberec

Post by Wothan »

No ono to asi nebude o moc horší než ten popel ne?
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
User avatar
Pampalíny
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel
Posts: 1814
Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
Location: svobodné území Beskyd

Post by Pampalíny »

Zkoušel jsem i popel i střelný prach, ale stř. prach mi přišel opravdu děsný :-&

Popel asi hodně záleží z čeho je. Při prezentaci Skjaldborgu byl zmíněn popel chaluh s velkou příměsí soli - ten by asi byl ucházející? Teda myslím - nevím, zda ho někdo zkoušel?
Popel z jehličnanů by měl snad být slanější a taky se doporučuje kořen hlohu - někdy se chystám vyzkoušet.