Skoro bych řek, že Čert to nebyl. Viděl jsem rudě, takže detaily mi unikly.
Jistě že nafotit čistě stylově se dá lecos. Ale z pozice fotografa taky vím, jaký je to u nás kumšt zabrat fotku tak, abych eliminoval všechny rušivé prvky. A to jich pak ještě doma spoustu vyhážu, právě kvůli nestylovým detailům, které mi přes všechnu snahu utekly. Když se budem bavit o té konkrétní galerii, někdo to prostě foťákem plácal a ani u toho moc nepřemýšlel. Já jsem tam našel pouze jednu bednu, o které si myslím, že je z překližky. Jinak je to prostě čisté jako padlý sníh. A takových fotek je na amerických webech většina.
Jak to dělají jinde
Moderator: Joe
-
- Nováček
- Posts: 7
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
Ech... tak tedy k celé "kauze kofola".
Byla naše, tedy moje a Pavky, poté, co jsme dorazili do tábora jí Pavka přinesl na mou žádost z auta, protože ta závislost na kofeinu je vážně prevít. Chvíli ležela vedle bagáže, pak zmizela ve vrecku...
Pokud toto drobné nedopatření někoho zásadním způsobem urazilo, tímto se mu velice omlouvám...
Byla naše, tedy moje a Pavky, poté, co jsme dorazili do tábora jí Pavka přinesl na mou žádost z auta, protože ta závislost na kofeinu je vážně prevít. Chvíli ležela vedle bagáže, pak zmizela ve vrecku...
Pokud toto drobné nedopatření někoho zásadním způsobem urazilo, tímto se mu velice omlouvám...
Ave Dominus Nox!
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 665
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Pozořice
Chvíli jsem tady cosi diplomatického smolil, ale smázl jsem to a napíšu to jednoduše. Těším se na dobu, kdy různé nařízení a zákazy ohledně dobovosti nebudou potřeba, protože nikoho ani nenapadne tahat na akci věci které tam nepatří. Na stejném principu to totiž funguje na druhé straně té Velké louže.
Mě to ani moc netěší na nějaké nešvary upozorňovat, ale dělám to s vírou v lepší zítřky
Mě to ani moc netěší na nějaké nešvary upozorňovat, ale dělám to s vírou v lepší zítřky
Měl jsi říct, udělal bych vám kafe. A to já umím dobré, silné, kofeinu bys měl habakuk do smrti smrťoucí.Armin wrote:, protože ta závislost na kofeinu je vážně prevít.
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 543
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Písek
Do kotlíku vlij litr vody. Až se voda začne vařit, kotlík stáhni z ohně a přidej pytlík kafe. Přidej půl litru rumu. Je-li velká zima, přidej čtvrtku másla. Tak nějak bych si to představoval .cossack wrote:udělal bych vám kafe. A to já umím dobré, silné, kofeinu bys měl habakuk do smrti smrťoucí.
Ale vážně: nehraje za velkou louží svojí roli i podstatně lepší dostupnost těch echtovních doplňků? To je potom snadný bejt 100% LH, když máš všechno takřka pod nosem.
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 665
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Pozořice
Ani bych neřekl. Co si američan musí koupit (a proto jim tam fungují tyhle "trade fair") šikovný čech si zrobí na koleně doma. Je to prostě jen a pouze o přístupu.Raiden wrote: Ale vážně: nehraje za velkou louží svojí roli i podstatně lepší dostupnost těch echtovních doplňků? To je potom snadný bejt 100% LH, když máš všechno takřka pod nosem.
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 442
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Kladno
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 665
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Pozořice
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 331
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Praha
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 442
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Kladno
-
- Nováček
- Posts: 47
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Vysočina
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 543
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Písek
Pokud vím, tak to máslo je tam proto, aby nápoj (čaj, kafe, pivo - dosaď dle libosti) nevystyd tak rychle. V horký vodě se rozpustí a anžto je mastný, zůstane na hladině, kde vytvoří izolační vrstvu. S chutí to nemá nic společnýho.
Ale můžu se mýlit, tohle jsem se dočet. Já piju kafe vlažný a čaj studenej.
Na druhou stranu to možná vysvětluje tajemný nápis "čajové máslo", kterej jsem občas vídal a pranic nechápal
Ale můžu se mýlit, tohle jsem se dočet. Já piju kafe vlažný a čaj studenej.
Na druhou stranu to možná vysvětluje tajemný nápis "čajové máslo", kterej jsem občas vídal a pranic nechápal
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 494
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Tišnovská Nová Ves
Raiden: No, o másle v kafi slyším poprvé, ale dává se skutečně do teplých alkoholických nápojů, jako je grog, flip a cesta na severozápad a je tam zajedno, kvůli úniku alkoholu a za druhé kvůli zjemnění chuti. Udržení teploty nevylučuji, ale nevím o tom. Taky se ho tam nedává čtvrtka, ale co bys čajovou lžičkou nabral na jeden velký hrnek.
Armin: No, doufám, že je ti to informací pro příště. Před rokem jsem se z toho vašeho kelímku hořčice málem vyvrátil .
Moje (možná nejen moje) chyba je to, že jsem ti na samém začátku nevysvětlil, jak se věci mají. Spousta z nás v tom žije tak nějak už automaticky a bohužel už i automaticky uvažujeme, že to znají i ti noví... Snažíme o maximální autentičnost a dobovost a když už to v nějakém ohledu nejsme schopni, nebo ochotni akceptovat, je to potřeba dělat tak, aby to nebylo vidět. Tedy, že spacák máš schovaný v plachtě, nebo dece, s mobilem jdeš mimo tábořiště, abys nebyl vidět a PET láhev máš třeba v plátěném pytlíku...
Armin: No, doufám, že je ti to informací pro příště. Před rokem jsem se z toho vašeho kelímku hořčice málem vyvrátil .
Moje (možná nejen moje) chyba je to, že jsem ti na samém začátku nevysvětlil, jak se věci mají. Spousta z nás v tom žije tak nějak už automaticky a bohužel už i automaticky uvažujeme, že to znají i ti noví... Snažíme o maximální autentičnost a dobovost a když už to v nějakém ohledu nejsme schopni, nebo ochotni akceptovat, je to potřeba dělat tak, aby to nebylo vidět. Tedy, že spacák máš schovaný v plachtě, nebo dece, s mobilem jdeš mimo tábořiště, abys nebyl vidět a PET láhev máš třeba v plátěném pytlíku...
Vitana sgt. Compagnies Franches de la Marine
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 543
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Písek
[-o< Ten recept byla nadsázka, proboha...
BTW v Č. Krumlově je hospoda Rumyší díra; nevím, jestli eště funguje, vloni byla zavřená, ale před pár lety byla vyhlášená dvěma stěžejním položkám v nabídce - svařákem z piva a koktejlem mléka s pivem. Ochutnat to vyžadovalo jisté váhání, ale kupodivu to neni vůbec špatný! Takže bych to kafe s máslem a priori neodsuzoval... Koneckonců, dát si do kafe smetanu nikomu divný nepřijde.
BTW v Č. Krumlově je hospoda Rumyší díra; nevím, jestli eště funguje, vloni byla zavřená, ale před pár lety byla vyhlášená dvěma stěžejním položkám v nabídce - svařákem z piva a koktejlem mléka s pivem. Ochutnat to vyžadovalo jisté váhání, ale kupodivu to neni vůbec špatný! Takže bych to kafe s máslem a priori neodsuzoval... Koneckonců, dát si do kafe smetanu nikomu divný nepřijde.
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 6696
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
Já zkoušel dávat máslo do krupniku a chuťově to bylo hrozný, takže ho piju jen tak. Ale izolovalo to docela dobře. Ze Slovenska znám nápoj zvaný hriatva(doufám že se to tak píše) - do panáka se dá lžička škvarkového sádla a zaleje se horkou slivovicí.
Pro zájemce o krupnik: udělejte svařák, místo vína dejte vodku, v případě že chcete fungovat i potom, mixněte to vodou. Není lepší věci pro zahřátí. Kdysi jsem jedním hrncem zlikvidoval asi deset lidí
Pro zájemce o krupnik: udělejte svařák, místo vína dejte vodku, v případě že chcete fungovat i potom, mixněte to vodou. Není lepší věci pro zahřátí. Kdysi jsem jedním hrncem zlikvidoval asi deset lidí
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
***
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
***
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 357
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Brno