Kdyz jsme byli v lete sermovat v Polsku, vystupoval jsem v me oblibene "uniforme" husitskeho bratra a vecer jsem na tema husitsvi a serm v Cechach hodil rec s jednim Polakem. Trochu mne zpocatku udivil jeho dotaz, zda jsme v Cechach my, kteri vystupujeme v husitskych kostymech, nejak organizovani. Po pravde jsem uplne presne nevedel, jak to mysli. Kdyz jsme se ale bavili dal, tak jsem ho pochopil a musel konstatovat, ze nikoli. Coz mne ovsem privedlo na myslenku se o neco takoveho prave u nas, kolebce husitstvi, pokusit. Pojdmez se nejak my, kteri vystupujeme prevazne jako husite sdruzit v nejake volne, nadskupinove, narodni uskupeni. Krome toho, ze bychom se mohli nahodou stretavat na beznych akcich, mohli bychom hlavne jezdit na akce s husitskou tematikou a vytvorit tam samostatnou husitskou jednoutku pod vlastnim praporem. Vice mne nic vic. Proto rikam volne uskupeni, ktere by nikoho z nas nijak neomezovalo ve vlastnim pusobeni v nasich skupinach. A az nas budou miliony, tak bychom mohli vypalit Mrkvoslavovi ten jejich Malesov.