Otázka trochu off topic: jakou cenu jste museli zaplatit za kouření dýmky? Mě totiž kdysi známej tvrdil, že než byl schopnej si vychutnat dýmku, musel dva měsíce trpět, než si vypálil hubu, a stálo ho to většinu chuťovejch buněk. Takže si sice vychutná dýmkovej tabák, ale propečenej stejk už ne.
Jako nekuřák to sice nemíním zkoušet, ale představa je to natolik děsivá, že by mě docela zajímalo co je na tom pravdy...
Dýmky, tabák a tak vůbec...
Moderator: Joe
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 331
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Praha
Já bych to neviděl tak tragicky. Je pravda, že tabák ve větším množství mi chuťový buňky znecitlivuje, a mívám jazyk jak podrážku, ale není to nic dlouhodobého. Stačí jim dát čas (pár hodin, den) na odpočinutí - v tomhle mají nikotinoví závisláci asi smůlu - nebo kouřit s mírou.
A pak taky hooodně záleží na tabáku. Začít je vhodnější s nějakým lehčím a postupně si najít "ten svůj"
Ze začátku jsem měl spíše problém s "technickou" stránkou věci - správně nacpat a kouřit tak, aby dýmka pořád nezhasínala.
Tím se taky dá vysvětlit, proč ten známej dopadl, jak dopadl. Možná se snažil, aby mu to nechcípalo a tak kouřil moc rychle. Kouřit dýmku pomalu je umění... a je lepší ji několikrát nechat zhasnout a znovu zapálit, než ji kouřit rychle.
A pak taky hooodně záleží na tabáku. Začít je vhodnější s nějakým lehčím a postupně si najít "ten svůj"
Ze začátku jsem měl spíše problém s "technickou" stránkou věci - správně nacpat a kouřit tak, aby dýmka pořád nezhasínala.
Tím se taky dá vysvětlit, proč ten známej dopadl, jak dopadl. Možná se snažil, aby mu to nechcípalo a tak kouřil moc rychle. Kouřit dýmku pomalu je umění... a je lepší ji několikrát nechat zhasnout a znovu zapálit, než ji kouřit rychle.
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 543
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Písek
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 543
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Písek
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 331
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Praha
Raiden: Toho, že by sis už nevychutnal svůj steak se fakt bát nemusíš.
Abych to uvedl na pravou míru, tak to, že mám znecitlivělý chuťový buňky a jazyk jako podrážku většinou nastane až když to fakt přeženu - dostaví se to většinou ráno po hooodně dlouhý noci, většinou ještě v kombinaci s nějakým tím alkoholem
Abych to uvedl na pravou míru, tak to, že mám znecitlivělý chuťový buňky a jazyk jako podrážku většinou nastane až když to fakt přeženu - dostaví se to většinou ráno po hooodně dlouhý noci, většinou ještě v kombinaci s nějakým tím alkoholem
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 494
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Tišnovská Nová Ves
Raiden: jak pise Awe, kdyz je to s mirou a zacnes s lehkym tabakem, nemusis se bat o ztratu chutovych bunek ) Ja nicim podobnym netrpim, ale je pravda, ze pred jidlem nekourim Mimochodem, jsou dymkove tabaky, na ktere nemaji ani leckere cigarety, co se zapachu tyce )
Vitana sgt. Compagnies Franches de la Marine
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 357
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Brno
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 1031
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Praha
Raiden: já mám slušnou zkušenost s obojím. Jsem silný kuřák jak se říká. Tak že předně - kouřit se musíš naučit! Setkávám se s tím, že někteří v našem okolí nejsou skuteční kuřáci - pozná se to. Mají to jen na efekt. (Nic proti tomu nemám!!!!) Měli by jsi ale vědět, že spočátku ti to rozhodně chutnat nebude - právě naopak. Hrozí i že hodíš rouru ču budeš mít pěknou běhavku. Chvíli to trvá, než si na to organizmus zvikne (odhaduji 2-3 měsíce). Pak to přestane najednou vadit a naopak, pak to začne chutnat. Doslova!!! To platí jak pro dýmku, tak cigára!
Rozdíl tu ale je. Cigára mají tu "vyhodu" (bohužel - proto je i cigretových kuřáků víc), že je buď koupíš, a nebo si je nabalíš do foroty a pak jen sáhneš. U dýmky musíš věnovat pozornost nacpání - už to je malá věda ba až umění, a pak pomalu kouřit. Dýmka se nešlukuje, čili nevtahuješ kouř do plic - u cigár ano (proto se na nich stáváš rychleji zavíslí). Smyslem dýmky je zjednodušeně řečeno udežet ji žhavou a přitom aby kouř byl tzv. studený - jinak to spaříš a je to močka. Je to tedy opět malé umění. Nesmíš tahat moc a ani málo. Kouření se tedy musíš doslova u dýmky věnovat. Skuteční mistři dokáží kouřit jednu dýmku i několik hodin a jsou v tom závody. Čili kouřit dýmku je skutečné umění, proto je kuřáků dýmek tak málo (do jisté míry toto platí i pro pravé doutníky).
Další věc je tabák. Vždy jde o směs a těch receptůr je a bylo mraky!!! Zde je to jako u vína apod., čili co kuřák dýmky, to preference jiné směsi. Skuteční borci si to dokonce mixují sami a střeží si to jako poklad. Nejde jen o tabák, kterých je řada druhů, ale i o příměs v podobě různých bylin atd.! Jen jako zajímavost - je písemně doloženo, že bělochům dost často chutnali Indiánské směsi a naopak Indošům bělošské a tak si je často vyměňovali.
Výhoda dýmky je i v tom, že závislost na nikotýnu (metla nás kuřáků) se dostaví mnohem později - dokonce můžeš být slušným kuřákem a přitom nebýt závislák. Závislost je od cca 5 za den!
Rozdíl tu ale je. Cigára mají tu "vyhodu" (bohužel - proto je i cigretových kuřáků víc), že je buď koupíš, a nebo si je nabalíš do foroty a pak jen sáhneš. U dýmky musíš věnovat pozornost nacpání - už to je malá věda ba až umění, a pak pomalu kouřit. Dýmka se nešlukuje, čili nevtahuješ kouř do plic - u cigár ano (proto se na nich stáváš rychleji zavíslí). Smyslem dýmky je zjednodušeně řečeno udežet ji žhavou a přitom aby kouř byl tzv. studený - jinak to spaříš a je to močka. Je to tedy opět malé umění. Nesmíš tahat moc a ani málo. Kouření se tedy musíš doslova u dýmky věnovat. Skuteční mistři dokáží kouřit jednu dýmku i několik hodin a jsou v tom závody. Čili kouřit dýmku je skutečné umění, proto je kuřáků dýmek tak málo (do jisté míry toto platí i pro pravé doutníky).
Další věc je tabák. Vždy jde o směs a těch receptůr je a bylo mraky!!! Zde je to jako u vína apod., čili co kuřák dýmky, to preference jiné směsi. Skuteční borci si to dokonce mixují sami a střeží si to jako poklad. Nejde jen o tabák, kterých je řada druhů, ale i o příměs v podobě různých bylin atd.! Jen jako zajímavost - je písemně doloženo, že bělochům dost často chutnali Indiánské směsi a naopak Indošům bělošské a tak si je často vyměňovali.
Výhoda dýmky je i v tom, že závislost na nikotýnu (metla nás kuřáků) se dostaví mnohem později - dokonce můžeš být slušným kuřákem a přitom nebýt závislák. Závislost je od cca 5 za den!
Joe M.
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 331
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Praha
kurňa Joe, odhalil jsi měJoe wrote:někteří v našem okolí nejsou skuteční kuřáci - pozná se to. Mají to jen na efekt.
to nejdůležitější tu ale ještě nezaznělo, tak to napravím, aby někdo za 50let neřekl, že jsem ho ke kouření navedl a zničil mu život. MINISTERSTVO ZDRAVOTNICTVÍ VARUJE: KOUŘENÍ ŠKODÍ VÁM, I VAŠEMU OKOLÍ
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 254
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Ústí nad Labem
Pak by sji ale měl také uvést další "moudro", které se ale na krabičkách neuvádí: LAKOTŠTÍ STRAŠÍ UPOZORŇUJÍ: KOUŘENÍ ROZVÍJÍ DUCHOVNÍ OSOBNOST.....awe wrote:to nejdůležitější tu ale ještě nezaznělo, tak to napravím, aby někdo za 50let neřekl, že jsem ho ke kouření navedl a zničil mu život. MINISTERSTVO ZDRAVOTNICTVÍ VARUJE: KOUŘENÍ ŠKODÍ VÁM, I VAŠEMU OKOLÍ
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 331
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Praha
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 494
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Tišnovská Nová Ves
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 331
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Praha
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 494
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Tišnovská Nová Ves
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 331
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Praha