Hele kdo ti delal ty dratene nohavice? Mas je komplet, nebo jsou vzadu otevrene? A kolik jsi za ne dal, jestli se muzu optat. Shanim totiz nekoho, kdo je dela, dela je dobre a ma s tim uz zkusenosti. Nechci nekoho, kdo mi rekne "ze to zkusi". Z asi sesti poptavek zaslanych remeslnikum mi odpovedeli dva. Vim ze Krizak od sedlare Matesa je dela, ale jeste jsem s nim nemluvil.[/quote]
Koružkové nohavice jsem si dělal sám, špatná zpráva je, že na ně spotřebuješ stejně kroužků jako na polovinu košile na naši dobu, čili dost

Mám je na pletené od podešvě (ta je kožená) po koleno, stehno mám prošívané a chráněné všitými lamelami. Nohavice jsou vzadu rozstřižené a šněrované a pokrývají celé lýtko (až se k tomu dostanu,pošlu fotku, jsem ale závislý na něčím foťáku). Na holeň mám jěště zasilovací kožený plát s navlékanými železnými disky, stejně tak na předloktí a nadloktí, ale ne vždy je nosím - to je fakt na koně, ne na pěší promenády

Jinak u nás má odpovídající kroužkový komplet každý rytíř s vlastní družinou, takže zkušeností máme asi poměrně dost

Optám se ti, zda by se do toho chtělo Netopčovi nebo Kubíkovi, pokud nebudou mít čas, tak se nějak domluvíme, ale radši bych to hodil na někoho jiného, neb toho mám docela požehnaně

Sám jsem pletl troje kroužkové nohavice, takže bych v nejhorším poradil co a jak, aby jsi se vyvaroval chyb, které jsme si vyžrali