Tak to by bylo supr. Jde mi jen o tvar těch soustružnických nožů, text ani nepotřebuju ... ledaže by tam popisovali něco důležitého, co by z obrázků nebylo vidět. Pošlu ti za to miskuKnecht wrote:Kdyby ti šlo jen o nahlédnutí do SBM IV, tak ti to můžu příležitostně naskenovat.
Se soustružením misek bohužel sám zkušenosti nemám, jen s dlabáním (a následným dlabáním z nich). Nemám na to soustruh - ačkoli ten pružinový bych si mohl postavit, radši věnuju svůj "řemeslný čas" kovařině

Ač je to paradoxní, tak díky tomu soustruhu jsem se musel začít věnovat (trochu) kovařině i já. Ty nože v podobě háku na soustružení misek se buď neprodávají, nebo prodávají za velké peníze a divné, takže nezbývalo než si je udělat sám. A zase, protože mi bylo blbý jít si do skladu koupit kilo uhlí na svůj první kovářský pokus, tak jsem si řekl že zkusím vypálit dřevěné v milíři ... a dopadlo to dobře. Kvůli tomu soustruhu jsem se naučil dost věcí, když nad tím tak přemýšlím.
Nedávno si tu kamarád zkoušel dělat misku, a natočili jsme se navzájem na mobil, dávám odkaz na video:
http://www.youtube.com/watch?v=m7CmH8Mf ... e=youtu.be