No, já bych to viděl tak, že tady by se daly dohromady spíše nějaká doporučení, protože na detailnější návod jak by měl člověk vypadat jsou tu témata a kdo se o tom bude chtít něco víc dozvědět, tak si je projde.
Třeba jak píše Křižák - kroužková zbroj byla výsadou těch nejbohatších a podle toho by měl vypadat i oděv, zbraně apod.Tzn., že tam v ní nebude pobíhat lučištník nebo prakovník, ale měl by jí mít člověk, který bude vybaven i štítem a mečem (+ kopím).Přilba jako ochrana hlavy je docela nutná, ale klasické kovové by měly být jen ke zbroji, třeba pro lučištníky by stačila kožená nebo plstěná......ale to je asi utopie, ideální stav

Další zbroj, kterou Keltové používali byl linothorax, ale to je spíš pro starší období.Nedá se úplně vyloučit používání kožených zbrojí, problém je ten, že se žádná nedochovala.Kůže byla dostupnější materiál než len, ale jedinou koženou ochranu hlavy známe ze solných dolů v Rakousku, ale ani tady se nejedná o bojovnickou záležitost.
Oděv - podle těch pár zpráv od antických autorů a z nějakých reliéfů, nálezů ze solných dolů a bažin, soch atd. - materiál len nebo vlna, přírodní barvy.Keltové si prý libovali v pestrých barvách, ale zase je třeba brát ohled na to, že barvili přírodními barvivy, takže by barvy použité na oděv neměly být vyloženě řvavé.Taky hraje roli dostupnost barviva v té době, např. černou, sytě modrou a červenou by to chtělo omezit.Plášť byl nejspíš nejvíc reprezentativní součást oblečení, někdy prý bývaly zdobené i střapci.
Kalhoty můžou být klasicky dlouhé a nebo krátké (kotlík z Gundestrupu).Tunika s rukávy dlouhými, krátkými a nebo i bez rukávů, může být zdobená karetkou.Keltové nepoužívali knoflíky, oděv spínali sponami - ale chtělo by to spony sladit s dobou, na kterou má člověk ostatní vybavení - přilba, štít, meč a popř. i keramika.Na nohy asi nejlépe jednoduché krpce, ale existovaly i boty uzavřené, se zvedlou špičkou.Boty z Hochdorfu byly dokonce zdobené zlatem.
Zbraně - štíty, meče, sekáče a kopí tu asi není potřeba rozebírat, je to popsáno v jiných tématech tady.Akorát jedna věc - sekery jako takové byly pracovním nástrojem, jako zbraň či odznak moci se používaly v hallštatu, s příchodem laténské doby už se v bojovnických hrobech nenacházejí.
Keramika - i keramika podléhala módnímu stylu, stejně jako spony, meče a umba štítů.I podle ní se dá provést aspoň přibližná datace.A neměla by být glazovaná, glazura je záležitostí mnohem mladší.
Takže tak...snad jsem tu nenapsal nějakou kravinu, kdyžtak mě opravte

Vím, že pro ty, kteří se o tuto dobu zajímají, tu není nic nového.Jde mi spíše o to, aby se trochu debata rozběhla a pro ty, kteří se sem podívají poprvé, aby tu našli pár informací, aby třeba neudělali stejnou chybu jako já, když jsem začínal......v podstatě to, co jsem si jako první sehnal, jsem pak musel vyhodit a pořídit si výbavu jinou.