Jelikož jezdím i v jiných obdobích na koni, tak bych si rád nechal udělat jezdeckou půlzbroj do třicetileté války. Mám sice doma pár publikací, ale stále nemohu nalézt to pravé. Pokud ví někdo o zajímavých odkazech, tak za ně budu moc vděčnej.
Já bych opravdu nějaký ten odkaz či přímo obrázek zbroje uvítal. Jen pokud by to mohl být obrázek zbroje středoevropského a západního typu jezdecké zbroje, klidně už od roku 1600. S křídlatou husarskou zbrojí bych tu moc parády neudělal.
Super. Našel jsem zřejmně to pravé, ale i dalším typům se nebráním.
I koníček bude mít radost, nebot´ jsem se rozhodl pro zredukovanou verzi. A to kyrys, nárameníky až po lokty a na hlavu sturmhelm ještě s hřebenem.
V jiné větvi jsi mluvil o nějakém vašem platnéři. Můžeš o něm prozradit víc? Nejlepší by byla nějaká fotogalerie jeho výrobků. Dík
Sepsal Boží slovo ve slovanském jazyce aby mohl sobě svěřené duše snáze poučovat. Žádal je, aby zpívaly kyrie eleison, a vysvětlil jim jeho význam. Ti zlotřilci to však zesměšnili a zkomolil na ukrivolsa, což v naší řeči znamená v křoví stojí olše.
group.mercatores.cz
Sepsal Boží slovo ve slovanském jazyce aby mohl sobě svěřené duše snáze poučovat. Žádal je, aby zpívaly kyrie eleison, a vysvětlil jim jeho význam. Ti zlotřilci to však zesměšnili a zkomolil na ukrivolsa, což v naší řeči znamená v křoví stojí olše.
group.mercatores.cz