S lítostí musím dodat, že ačkoli je součástí výstavy nespočet předmětů denní potřeby, jsou popisky k exponátům naprosto nedostatečné, jejich datace není řešena vůbec a tak se tam objevují na vitrínách komentáře typu: středověké předměty denní potřeby... Katalog se bohužel nechystá.Ing. Havránek Jiří wrote:V Hradci Králové je výstava nazvaná První po Praze, kterou dělal dr. Sígl a d. s velkým množstvím archeologického materiálu a dalších zajímavostí. Jsou tam dva pro mne zajímavé meče (kromě jiného), jeden s masivním paraořechem s široköu čepelí (půlka je bohužel odkorodována) a příčkou ve tvaru poměrně masivního hranolu.
V témže muzeu je také výstava Od chrámu ke katedrále - 700. výročí založení chrámu sv. Ducha hradeckou královnou Eliškou rejčkou a úroveň této výstavy je nesrovnatelná. perfektní popisky, odkazy, citace. Tu si ale připravilo biskupství...
Už jsem to konzultoval s Mgr. Bláhou, který jako archeolog výstavu připravoval a mám přislíbenu možnost nahlédnout do arch. zpráv. Mnohé nálezy jsou totiž z konkrétních měšťanských domů, jejichž majitelé a jejich majetkové poměry a provozované řemeslo jsou známy. Pokud by tedy měl někdo zájem o bližší informace o konkrétním nálezu, přidám ho do svého seznamu dotazů