Page 4 of 4

Re: Sraz LH 2011

Posted: Mon 26. Sep, 2011 21:11
by Hydra
Taktéž děkujeme - ze všech skvělých akcí sezóny byla tohle ta nejpříjemnější =D>

Re: Sraz LH 2011

Posted: Tue 27. Sep, 2011 6:39
by Brant
Skvělá akce, jako vždy prima lidi a celkově pohoda. Jenom škoda, že je víkend tak ukrutně krátkej :)

Re: Sraz LH 2011

Posted: Tue 27. Sep, 2011 12:55
by Pampalíny
Akce byla výborná a jídlo bylo opravdu moc dobré.
Všem moc díky...

Měl bych akorát nějaké drobné návrhy do diskuse

a) jídlo by mohly skupiny vydávat během své přednášky - zaznamenal jsem více zájemců, kteří by byli rádi, kdyby věděli od koho to jídlo je (respektive období) a pár slov o složení
b) přimlouval bych se pro pevnější systém přednášení a začal bych už dříve cca v 10:30-11:00
c) Za 3 roky na Curii by mohl být téma lov - jak někdo poznamenal, tohle téma by mohlo být velmi zajímavé // konečně bych k tomu mohl mít obsáhlejší referát

No a těšíme se za rok, ačkoliv to téma je o ničem a v podstatě Vám nic neřekneme :)

p.s.
Recept na naše jídlo: http://www.slovane.cz/view.php?cisloclanku=2008070006
Moje přednáška bude tak do týdne na slovane.cz

Re: Sraz LH 2011

Posted: Wed 28. Sep, 2011 13:13
by Raiden
Když na to Pampalíny narazil, byl by prosím k mání recept na tu jáhlovou kaši na sladko? Nebo co to bylo, takový to bílý lepidlo :lol: shledal jsem to vynikajícím, bohužel mi uniklo, čí to bylo jídlo...

Re: Sraz LH 2011

Posted: Wed 28. Sep, 2011 17:32
by wolf
Tři balíčky jáhel (po 1/2 kg) vařit ve vodě, přidat 200 g sušenejch jablek (kostičky). Když je vše měkké, přidat 900 g medu. Při chladnutí kaše ještě zhoustna a nechá se převážet. Před podáváním ohřát nejméně litr mléka do varu a zamíchat do něj kaši - tak se to nechá ohřát nad ohněm, aniž by se kaše připálila.

Důležité upozornění: Na uvedené množství nestačí pětilitrový hrnec.