Ono to sice jako zní jako vtip, ale v našem právním bordelu není nic nemožné. Viz probíhající kauza s televizními poplatky - u koho existoval jen předpoklad, že by mohl eventuelně vlastnit televizor, byl automaticky označen za neplatiče.
Takže abychom se časem nedivili.
nalez z ilegalniho vykopu
Moderators: melkel, Joe, Wothan, Alexandr, Knecht, Raiden, Maršálek, Viktorie, Kain
-
- Stálý přispěvatel
Ano, stejně jako automatické "autorské" poplatky započítané v ceně kopírování (byť i vlastního materiálu) nebo média a jiné a jiné absurdity. Je to prosté - zavádět podobná omezení (často zjevně nespravedlivá, zlodějská nebo svévolně omezující) je prostě - a o to se nebudeme přít že? - jednodužší než potírat samotné přečiny a zločiny, jak by tomu mělo bezesporu být. Jak bych to... alibismus? pokrytectví? Já jsem ten poslední, kdo by hájil detektoráře vykrádající archeologická naleziště, ale jasně jsem vám popsal, na co bych použil detektor já (a takových případů by se našlo vícero) a já silně pochybuji, že ve vaší pomatené představě podmínek za jakých by se podobná věc provozovala bych kdy nějaké povolení dostal. A napadlo vás hledače jednoduchých (pardon, takzvaně "funkčních") řešení co všechno by se pak dalo preventivně zakázat, abychom se vyhnuli už předem byť i jen hypotetické možnosti páchání trestné činnosti? Ten vtip tomu dává jen korunu, ale kdykoli na to jen pomyslím, někde vzadu v hlavě mi zvoní Orwell! Podobné nápady jsou ztělesněním rčení že "cesta do pekel bývá dlážděna dobrými úmysly" tak o tom aspoň zkuste přemýšlet.
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Kde říkám, že je to dobře? Říkám jen, že je to jednodušeji prokazatelné, což může být pro někoho dostatečný důvod snažit se to uzákonit. Považovat za protizákonné samotné vlastnictví toho krámu mi přijde zvrhlé.
Ale opravdu by mě zajímalo, jak se řeší prodej detektorů v zemích, kde jsou zakázané. Netušíte někdo, jak je to třeba u těch Slováků?
Ale opravdu by mě zajímalo, jak se řeší prodej detektorů v zemích, kde jsou zakázané. Netušíte někdo, jak je to třeba u těch Slováků?
-
- Stálý přispěvatel
Další úspěšný mrcasník... (celý článek)
-
- Site Admin
hm, krasna ukazka kam v teto oblasti povede represe.... nejen ze detektorare neuhlidate... na to nemate (archeologove) ani cas ani lidi ani penize (a kde neni zalobce, neni soudce) a tak misto toho aby jako treba aspon castecne znaly clovek, ktereho zasahla nejaka osveta (ale v dnesni dobe asi spis nulova) nechal vsechno jak to nasel a nekoho zavolal - tak to v lepsim pripade anonymne nekam odnese s tim ze zhruba vubec popise kde to nasel, v horsim to radsi nekam hodi
ale jen houst, bijte je, zakazte jim detektory... a mozna by se dali vsichni nahnat na nejakou raketu a vystrelit do kosmu, co?
ale jen houst, bijte je, zakazte jim detektory... a mozna by se dali vsichni nahnat na nejakou raketu a vystrelit do kosmu, co?
Your freedom will grow each time you say: No!
-
- Stálý přispěvatel