V debatě v pozdním vojenství jsem opět narazil na otřepané argumenty že nelze dělat scénickou show ani tak aby vypadala aspoň na pohled autenticky. Opět ty stejné řeči, že divák to nepozná nebo neocení apod. Protože si myslím že je to nesmysl, zajímal by mne názor ostatních a to bez ohledu na období (koneckonců o víkendu jsem byl jako divák na rekonstrukci bitky z WWII.

). Nejde mi ani nutně o LH tak to nemusíte striktně vztahovat na to. Spíš o to zda je možné dělat opravdu pestrou diváckou show ve vybavení za které se člověk nemusí stydět. Jistě, respektuji ústupky dané technickými požadavky nebo bezpečností (moderní chrániče pod hadry aj.).
Takže - znáte nějakou skupinu, sdružení, spolek nebo jinou organizaci, která nabízí divákům podle vás atraktivní akční show a zároveň to dělá ve vybavení, které podle vás aspoň na pohled neuráží váš jemnocit pro historii? Nejde mi teď ani tak o řemesla, oživování kde čeho, ale vysloveně o scénické vystoupení - šerm/boj (komorní i hromadnější) na zemi i na koni apod.
Mně se třeba líbily některé věci od Berounských měšťanů.
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.