3. ročník LH srazu
Moderators: melkel, Raiden, Maršálek, Alexandr, Knecht, Wothan, Viktorie, Kain, Joe
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 2125
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Brno
Z čeho je to? Je to asi kůže, která nasákne vodou nebo polívkou a proto nad plamenem neshoří, dokud se voda neodpaří, že jo? Jak je to spojené? Z čeho to je? Nezůstávají v tom zbytky jídla a nekazí se to?
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 543
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Písek
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 1433
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
-
- Site Admin
- Posts: 2015
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 250
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Pečky
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 324
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Praha/Olomouc
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 2125
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Brno
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 250
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Pečky
Zahodit???? Si se zbláznil. Nakrájet a uvařit z něj polévku. (samozřejmě v novém bachoru..., kdo by proboha vařil v hrnci ).Kain wrote:A mohli ho použít vícekrát nebo se musí po použití zahodit?
Používá se v podstatě nepřetržitě, jeden a více dnů a pak se rozkrájí do nového bachoru... (teda hovoříme čistě o historickém použití, doma vaříme také občas v nerezu a třeba do myčky bych bachor asi necpal )
Hó?ótóva nahtsevoneotse, nestseohkesáa? éveévanéhéme.
Hévéése
Hévéése
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 2125
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Brno
Ale on už přece uvařený je...to by se mohl rovnou sníst:-) Kde berete v dnešní době ty bachory? Měl jsem jet, tohle bych ochutnal:-)
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 250
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Pečky
Správně, může se rovnou jíst...Kain wrote:Ale on už přece uvařený je...to by se mohl rovnou sníst:-)
Na jatkách... ale... no znáš to... úplně košér to není.Kain wrote:Kde berete v dnešní době ty bachory?
Určitě lituj, já měl rýmu, ale ostatní tvrdili, že nám to vonělo až k bráněKain wrote: Měl jsem jet, tohle bych ochutnal:-)
Hó?ótóva nahtsevoneotse, nestseohkesáa? éveévanéhéme.
Hévéése
Hévéése
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 1433
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
-
- Občasný přispěvatel
- Posts: 126
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Mnichovice
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 1031
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Praha
Pánové, pokud jste někdy dělali domací držťkovku, tak by vás tem odér překvapit neměl a přitom jde o super vyprošťovák - neznám nic lepšího po ránu se slaným rohlíčkem V tomto případě jde o normální a dobrý vývar - bachor sice páchne, ale polévka je normální jako z kotle.
Ještě jedna věc - není to vyloženě Indiánský vynález - přesněji je, ale byl používán i jinde včetně našich končin. Dost čast takto vařili vojáci při tažení už ve vaší době. Někde jsem měl rytinu lacknechtů s bachorem na čtyřnoze.
Ještě jedna věc - není to vyloženě Indiánský vynález - přesněji je, ale byl používán i jinde včetně našich končin. Dost čast takto vařili vojáci při tažení už ve vaší době. Někde jsem měl rytinu lacknechtů s bachorem na čtyřnoze.
Joe M.
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 5492
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Liberec
-
- Stálý přispěvatel
- Posts: 543
- Joined: Thu 01. Jan, 1970 1:00
- Location: Písek